Wat is parket precies?

Parket is er in alle soorten en maten. Het enige dat alle parketvloeren met elkaar gemeen hebben is dat ze van hout zijn gemaakt.

Een parketvloer kan op verschillende manieren gelegd worden. Een lamelparketvloer of planken vloer wordt vaak als systeemvloer gelegd. Dit wil zeggen dat er aan elke plank een mes- en groefkant zit. Deze passen precies in elkaar. Een tapis parketvloer bestaat uit massieve stroken die op een spaanplaat ondervloer worden verlijmd en gespijkerd. Dit wordt ook wel een traditionele patroonvloer genoemd. Het grote voordeel van een parketvloer is dat deze minimaal 1 keer opnieuw geschuurd kan worden.

 

Varieren met parketvloeren

Zoals gezegd zijn parketvloeren er in verschillende soorten en maten. Als een parketvloer eenmaal is gelegd, gaat deze van 20(lamelparket) tot 100(tapis parketvloer) mee. Het is echter niet zo dat u 100 jaar lang tegen dezelfde parketvloer aan moet kijken. Een parketvloer kan afgewerkt worden met verschillende producten. Zo geeft olie alweer een hele andere uitstraling aan de vloer als parketlak! Ook met de kleur kan veel gevarieerd worden. Zo kan een te donkere vloer naar uw smaak een paar tinten lichter gemaakt worden na het schuren met bijvoorbeeld een Whitewash. Een te lichte vloer kan natuurlijk ook weer donkerder gemaakt worden met verschillende donkere kleurtinten. Elke parketvloer past dus bij elke inrichting van uw huis.