Simons Parket Service is specialist op het gebied van schuren

Simons Parket Service gaat zeer zorgvuldig te werk bij het schuren van een parketvloer. Hieronder kunt u de verschillende stappen bekijken die worden gevolgd bij het schuren van de meeste parketvloeren.
Het schuurproces is bij de meeste vloeren hetzelfde, maar het afwerken van de vloer is geheel afhankelijk van de wensen en eisen die u aan de parketvloer stelt. De meest gangbare afwerklaag is een naturel olie of parketlak. U kunt er ook voor kiezen om de vloer een heel nieuw uiterlijk te geven door het aanbrengen van bijvoorbeeld een white- of grey wash. Onderaan deze pagina kunt u meer lezen over de verschillende afwerkmogelijkheden.


Afwerken met lak

Bij intensief gebruik van de vloer is parketlak een zeer geschikt product om de vloer mee af te werken. Het is slijtvast en zeer gemakkelijk in onderhoud. Bij parketlak kunt u ook kiezen uit verschillende glansgraden. Er is zelfs een lak waarmee de vloer lijkt alsof deze helemaal niet behandeld is!

Lees meer hierover »

Afwerken met olie

Olie is een natuurlijk product om de vloer mee af te werken. Ten opzichte van lak heeft olie het voordeel dat het gemakkelijk plaatselijk bij te werken is.Lees meer hierover »

Varieren met kleur

Door het aanbrengen van een kleurolie of kleurbeits kunt u de vloer een geheel ander uiterlijk geven. Zo kunt u de vloer moderniseren met een white- of greywash, de vloer donkerdere tint geven of juist een warmere tint.

Lees meer hierover »