Geef de parketvloer een kleurtje!

Er wordt tegenwoordig erg veel gevarieerd met kleurpigmenten en de mogelijkheden zijn oneindig. Kleurpigmenten kunnen op verschillende manieren aangebracht worden na het schuren, afhankelijk van de gekozen afwerklaag. Voor het mooiste resultaat gebruiken wij vaak een naturel colorwash waaraan een kleurpigment wordt toegevoegd. Deze laag kan worden aangebracht met een boenmachine. Doordat de kleur goed wordt verdeeld en ingepoetst zal de kleur geleidelijk over de gehele parketvloer verdeeld zijn. Na het aanbrengen van de kleur kan de parketvloer vervolgens afgewerkt worden met een zeer slijtvaste parketlak voor een gemakkelijk onderhoud. Wij voegen nooit een kleurpigment toe aan de lak, omdat dit strepen of vlekken kan geven! Ook het aanbrengen van een kleurbeits of kleurolie behoort tot de mogelijkheden.

 

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van White-Wash

Klik hier voor meer informatie en voorbeelden van Grey-Wash

 

Maak een vrijblijvende afspraak voor een offerte

Als u hier meer informatie over wilt komen wij graag vrijblijvend bij u langs om de vloer te bekijken en de mogelijkheden te bespreken. Hieronder kunt u alvast een aantal kleurpigmenten bekijken die zijn aangebracht op een eiken vloer

 

blank
00 blank
1 golden oak
01 Golden Oak
3 country oak
03 Country Oak
4 cherry tree
04 Cherry Tree
5 noble brown
05 Noble Brown
6 canyon red
06 Canyon Red
7 deep purple
07 Deep Purple
8 mystic black
08 Mystic Black
9 mountain grey
09 Mountain Grey
10 alaska white
10 Alaska White
11 natural oak
11 Natural Oak
12 dark oak
12 Dark Oak
13 smoked oak
13 Smoked Oak
14 double smoked oak
14 Double Smoked Oak
15 exotic brown
15 Exotic Brown
16 shell grey
16 Shell Grey
17 beachwood
17 Beachwood
18 colonial
18 Colonial
19 walnut
19 Walnut Dark
20 black forest
20 Black Forest
21 mahogany
21 Mahogany
22 north sea
22 North Sea
23 antiquity
23 Antiquity


Parket lakken

Afwerken met lak

Bij intensief gebruik van de vloer is parketlak een zeer geschikt product om de vloer mee af te werken. Het is slijtvast en zeer gemakkelijk in onderhoud. Bij parketlak kunt u ook kiezen uit verschillende glansgraden. Er is zelfs een lak waarmee de vloer lijkt alsof deze helemaal niet behandeld is!

Lees meer hierover »

Parket olie

Afwerken met olie

Olie is een natuurlijk product om de vloer mee af te werken. Ten opzichte van lak heeft olie het voordeel dat het gemakkelijk plaatselijk bij te werken is.Lees meer hierover »

Parket kleuren

Varieren met kleur

Door het aanbrengen van een kleurolie of kleurbeits kunt u de vloer een geheel ander uiterlijk geven. Zo kunt u de vloer moderniseren met een white- of greywash, de vloer donkerdere tint geven of juist een warmere tint.


Lees meer hierover »